KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 4 dak.

Kepeklerden kurtulmanızı sağlayacak 9 doğal çözüm

Kepeklerden kurtulmanızı sağlayacak 9 doğal çözüm

Sağlıklı, parlak ve canlı saçlar şüphesiz herkesin isteğidir. Peki, kepeklerden arınmanızı sağlayacak doğal yollar nelerdir? İşte kepeklerden kurtulmanızı sağlayacak 9 doğal çözüm...

Yayın Tarihi: 16/06/24 23:59
okuma süresi: 4 dak.
Kepeklerden kurtulmanızı sağlayacak 9 doğal çözüm

Sağlıklı, parlak ve canlı saçlar herkesin arzuladığı bir şeydir. Ancak, zaman zaman karşılaşılan bazı problemler bu isteğin önüne geçebilir. En yaygın saç problemlerinden biri de kepektir. Kepek, saç derisinin dökülerek saç yüzeyinde belirgin ve görünür hale gelmesiyle ortaya çıkan bir sorundur. Her beş kişiden birinde görülen bu sorun, oldukça yaygın bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, kepeklerden arınmanızı sağlayacak doğal yollar nelerdir? İşte kepeklerden kurtulmanızı sağlayacak 9 doğal çözüm...

KEPEKLERDEN KURTULMANIZI SAĞLAYACAK 9 DOĞAL ÇÖZÜM

SİRKELİ SU İLE DURULAMA:

Kepek sorununu çözmek için sirkeli suyla durulama etkili bir yöntemdir. Elma ya da üzüm sirkesi fark etmeksizin kullanabilirsiniz. Bir kabın içine ılık su doldurun, ardından içine sirke ekleyip karıştırın. Saçlarınızı yıkayıp duruladıktan sonra bu sirkeli suyla durulayın. Saçlarınız kuruduğunda sirke kokusu kalmaz. Ancak, isterseniz sirkeli suyun ardından duru suyla da durulama yapabilirsiniz.

ZEYTİNYAĞI UYGULAMASI:

Zeytinyağı, saç ve saç derisi sağlığı için sıkça kullanılır. Zeytinyağını uyumadan önce ya da uzun saatler evde kalabileceğiniz bir günün erken saatlerinde saçlarınıza uygulayın. Saçlarınızı streç film ya da duş bonesiyle sararak en az 4 saat bekleyin, ardından durulayın. Bu yöntem, saç derisinin kuruması nedeniyle oluşan kepek sorununu çözebilir.

ŞAMPUANINIZA BİTKİSEL YAĞLAR EKLEYİN:

Kepek sorununu çözmek için kullandığınız şampuanın içeriklerine dikkat edin. Sülfat ve paraben içermeyen, organik ya da bitkisel malzemeler içeren şampuanlar tercih edin. Şampuanınıza 20 damla nane, biberiye ya da lavanta yağı ekleyerek kullanmaya başlayın. Bu bitkisel yağlar kepek sorununu hafifletebilir. Ayrıca okaliptüs yağı da kepeğe karşı etkilidir.

YOĞURT UYGULAMASI:

Yoğurt, saç sağlığına olumlu etkileri olan bir besindir. Duşa girmeden önce bir kase yoğurdu çırpın ve saçlarınızı yıkayıp duruladıktan sonra saç diplerinize uygulayın. 10-15 dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayın. Bu yöntemi haftada bir kez uygulayarak kepeklerin azaldığını görebilirsiniz.

KARBONAT İLE TEMİZLİK:

Karbonat, saç temizliği için de kullanılabilir. Şampuanınıza 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin veya saçlarınızı yıkayıp duruladıktan sonra saç derinize 1 tatlı kaşığı karbonat uygulayın. Parmak uçlarınızla masaj yaparak uygulayın ve ardından saçınızı durulayın.

ÇAM TEREBENTİN YAĞI:

Çam terebentin yağı, saçlarınızı kepekten arındırmanın yanı sıra genel olarak daha güçlü hale getirir. Kuru saç diplerinize bu yağı uygulayın ve en az 2 saat bekleyin. Saçlarınızı streç film ya da duş bonesiyle sararak bekletmek daha etkili olabilir. Ardından saçlarınızı yıkayıp durulayın.

ALOE VERA JELİ:

Aloe vera bitkisinin yaprağından elde edilen jel, kepek sorununu çözmede etkilidir. Bu jeli saç diplerinize uygulayın ve 20 dakika beklettikten sonra duru suyla yıkayın. Kepek sorununuz ciddi boyutlardaysa, jeli şampuanınıza da ekleyebilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI:

Hindistan cevizi yağı, saç sağlığına birçok fayda sağlar. Saç diplerinize bu yağı uygulayın ve parmak uçlarınızla masaj yapın. Bir süre bekledikten sonra saçlarınızı yıkayıp durulayın. Bu yöntem, saç derinizin nemlenmesini sağlayarak kepeklerden kurtulmanıza yardımcı olur.

STRESTEN UZAK DURUN:

Sinir ve stres, kepek sorununu tetikleyebilir. Kendinizi stresten uzak tutarak ve sinirlerinizi yatıştıracak yiyecek ve içecekler tüketerek kepek sorununun önüne geçebilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.