İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Ziya Öztürkler: Yükseköğretimde son 5 yıl incelenmeye başladı

Ziya Öztürkler: Yükseköğretimde son 5 yıl incelenmeye başladı

UBP Milletvekili Ziya Öztürkler, yükseköğretimde alınan diplomaların daha denetlenebilir bir yapıya ulaşması için çalışmaların başladığını açıkladı ve son 5 yıla ait verilerin incelendiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 02/04/24 11:50
okuma süresi: 4 dak.
Ziya Öztürkler: Yükseköğretimde son 5 yıl incelenmeye başladı

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ziya Öztürkler, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ve Gökhan Altıner’in hazırlayıp sunduğu ‘Sabah Postası’ adlı programa konuk oldu. UBP Milletvekili Ziya Öztürkler, gündeme dair özel açıklamalarda bulundu.

Hükümetin yükseköğretim alanında ciddi çalışmalar yaptığını söyleyen UBP Milletvekili Ziya Öztürkler, çalışmaların iyi sonuç vereceğini vurguladı. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) heyetinin ülkeye gerçekleştirdiği ziyaretle ilgili konuşan Ziya Öztürkler, “YÖK, üniversitelerin ana damarıdır. Akredite süreçleri ve uluslararası öğrencilerin ülkemize gelebilmesi çok önemli” dedi. YÖK’ün ülkeye gerçekleştirdiği ziyaretin dikkatleri çektiğinde değinen Ziya Öztürkler, YÖK’ün adaya gelişinin ilk olmadığını, geçtiğimiz yılda da şubat ile mart aylarında denetleme için geldiğini açıkladı.

“YÜKSEKÖĞRETİM ALANINDA GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLERİN ARTIRILMASI İÇİN ADIMLAR ATILDI”

UBP Milletvekili Ziya Öztürkler, Kıbrıs Sağlık ve Toplum Bilimleri Üniversitesi'nde (KSTU) yaşanan “sahte diploma” olaylarının ardından, Başbakan Ünal Üstel’in girişimleriyle YÖK’ten destek istenildiğini ve eksiklerin tespiti ve giderilmesi için çalışmaların başlatıldığını kaydetti. “Yükseköğretim alanında güven artırıcı önlemlerin yukarıya çıkarılması için birtakım adımlar atıldı” diyen Ziya Öztürkler, ‘YÖK geldi, YÖDAK devre dışı bırakıldı’ gibi söylemlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

“YÜKSEKÖĞRETİMDE SON 5 YIL İNCELENMEYE BAŞLADI”

“Diploma süreçlerinin daha denetlenebilir bir yapıya ulaşması için çalışmalar başladı” ifadesini kullanan Öztürkler, son 5 yıla ait verilerin denetlendiğini söyledi ve soruşturmanın daha geniş çapta yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti.

“YÖDAK’TA DENETİM DOĞRU BİR ŞEKİLDE YAPILMALI”

Yüksek Öğretim Planlama, Denetleme, Akreditasyon, ve Koordinasyon Kurulu’nun (YÖDAK) güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Öztürkler, YÖDAK’ta yeni yapılanma olduğunu ve denetimin doğru bir şekilde yapılması gerektiğini belirterek, “İç denetim noktalarındaki sıkıntılarının giderilmesi için çalışmalar ön plana çıkarılarak hareket edilmeli” diye konuştu.

“BU KADAR SIK AF ÇIKARILMASI HOŞ DEĞİL”

Cumhuriyet Meclisi Hukuk Siyasi İşler ve Dış İlişkiler Komitesi’nde görüşülen Çalışma Affı Yasa Tasarısı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Öztürkler, bu kadar sık affın çıkarılmasının “hoş olmadığını” söyledi. Ondan fazla af ile karşılaştıklarını ifade eden Öztürkler, “Meclis’ten afları çıkardığımızda bu ‘son’ diyoruz ancak her yıl yine karşımıza çıkıyor” açıklamasında bulundu.

“DEVLET RADİKAL OLMALI, SÜREKLİ AF ÇIKARMAMIZIN ANLAMI KALMIYOR”

Öztürkler, geçmiş dönemlerde çıkarılan afla birlikte 5 binden fazla kişinin kayıt altını alındığını vurgulayarak, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Devlet radikal olmalı. Aftan sonra kendini kayıt altına alanla almayan arasında, kaçak yaşama devam edenlerle ilgili gerekli adımlar atılmalı. Birtakım üniversiteler aracılığıyla ülkeye öğrenci olarak gelip, kaçak yaşama karışan yabancı uyruklu kişilerin sorunu da çözülmeli. Sürekli af çıkarmamızın anlamı kalmıyor, sorun kökten çözülmeli.”

“KAÇAK YAŞAMIN ÖNÜNE GEÇEMİYORUZ”

Kaçak yaşamını önüne bir türlü geçilemediğine dikkat çeken Öztürkler, kaçak yaşamın kamu düzenini ve güvenliğini riske soktuğunu söyledi. “Af çıkarmanın sonu yok” ifadesini kullanan Öztürkler, düzenlemelerin yapılmaması halinde af çıkarmanın bir anlam ifade etmediğini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.