İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Bakan Arıklı, ‘Bilişim Adası Çalıştayı’nı KP’ye anlattı: Hedef; önce E-Devlet, ardından iletişim altyapısı

Bakan Arıklı, ‘Bilişim Adası Çalıştayı’nı KP’ye anlattı: Hedef; önce E-Devlet, ardından iletişim altyapısı

“Ufuk 2033 Bilişim Adası Kıbrıs Vizyon Çalıştayı” hakkında Kıbrıs Postası’na açıklamalarda bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, yıllardır bürokrasi ve mevzuatın engel olduğu; E-Devlet’i hayata geçirmekte kararlı olduklarını, E-Devlet’in ardından iletişim altyapısını hazırlayacaklarını vurguladı.

Yayın Tarihi: 07/06/24 12:13
Güncelleme Tarihi: 07/06/24 13:05
okuma süresi: 4 dak.
Bakan Arıklı, ‘Bilişim Adası Çalıştayı’nı KP’ye anlattı: Hedef; önce E-Devlet, ardından iletişim altyapısı

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından KKTC’nin kuruluşunun 50. yılında "Bilişim Adası" olması hedefiyle “Ufuk 2033 Bilişim Adası Kıbrıs Vizyon Çalıştayı” düzenlendi.

Çalıştay ile ilgili Kıbrıs Postası’na özel açıklamalarda bulunan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, 2033 yılının Cumhuriyetimizin 50’nci yılı olduğunu, dolayısıyla Cumhuriyetimizin 50’nci yılında yeni bir vizyona ihtiyaç olduğunu belirtti.

“TEMEL AMACIMIZ; YENİ UFUKLAR AÇABİLMEK VE YENİ VİZYON KOYABİLMEK”

Çalıştayda, yeni vizyonun da belirlendiğine işaret eden Bakan Arıklı, yeni ufuklar açabilmek ve hükümetlerin önüne yeni bir vizyon koyabilmek için çalıştay düzenlediklerini ve adına da “Bilişim Adası Kıbrıs" dediklerini hatırlattı.

Bilişim sektörünün şu anda, dünyada en hızlı gelişen ve en fazla ekonomik getirisi olan alanların başında geldiğine işaret eden Erhan Arıklı, ülkemizin küçük bir bölümü kadar olan ada ülkesi olan; Malta gibi bir ülkenin bile bunu başardığını anlattı.

“MALTA’DAN ÇOK DAHA GENİŞ İMKÂNLARIMIZ VAR”

Malta’da bilişim sektörüne yapılan yatırımlarla çok ciddi paralar kazanıldığını dile getiren Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Arıklı, KKTC’nin, Malta’dan çok daha geniş imkanlara sahip olduğunu, dolayısıyla bu alanda yapılacak yatırımların, oluşturacakları teknolojik ve hukuki altyapının, ülkeye yeni vizyon, misyon ve yeni kapılar kazandıracağını vurguladı.

“TÜRKİYE’NİN ÇEŞİTLİ YERLERİNDEN ÇOK DEĞERLİ UZMANLAR GELDİ”

Sadece turizm veya yükseköğrenim ile anılan bir ülke değil, aynı zamanda yazılım sektöründe çok ciddi hamleler yapılabilecek bir ortam hazırlamak durumunda olduklarını ve bunun için çalıştay düzenlediklerini söyleyen Erhan Arıklı, Türkiye’nin çeşitli yerlerinden çok değerli uzmanlar geldiğini de sözlerine ekledi.

“ÇALIŞTAYIN SONUÇLARI KİTAP HALİNE GETİRİLECEK”

Çalıştayın sonuçlarının bir kitap haline getirileceğini, tüm siyasi partilere, üniversitelere dağıtılacağını ve bununla ilgili devlet politikası oluşturulması için gerekli çalışmalar yapılacağını işaret eden Bakan Arıklı, E-Devlet konusunda da bugüne kadar sonuç alınamadığını ifade etti.

“GERİ KALMIŞ ÜLKELERİN ARASINDAN SIYRILMAK ZORUNDAYIZ”

E-devletin önünde en büyük engel olarak gördüğü; bürokrasi ve mevzuatı yenmek zorunda olduklarının altını çizen Erhan Arıklı, “Dünyada halâ bizim gibi teknolojiyi hayatına sokmayan ülkeler var. Bu tür geri kalmış ülkelerin arasından sıyrılmak ve çağdaş ülke şartlarını oluşturmak zorundayız” dedi.

“ÇAĞDAŞ ÜLKE ŞARTLARINI OLUŞTURABİLMENİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİ; E-DEVLET”

Çağdaş ülke şartlarını oluşturabilmenin en önemli göstergesinin; E-devlete geçiş olduğunu vurgulayan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, E-devlete geçişte hem bürokrasi hem de mevzuatta çeşitli engellemeler olduğundan bahsetti.

“ÖNCE E-DEVLET’İ OLUŞTURACAĞIZ, SONRA İLETİŞİM ALTYAPISINI HAZIRLAYACAĞIZ”

Önce E-devleti oluşturacaklarını, sonra iletişimde altyapıyı hazırlamak durumunda olduklarını, bununla ilgili evden eve fiber projesinin de yıl sonuna kadar hayata geçeceğini işaret eden Bakan Arıklı, “Bunlarla ilgili teşvik ve hukuki süreçleri önümüzdeki günlerde konuşacağız” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTELERE BİLİŞİM TEKNOLOJİSİ BÖLÜMLERİ KURULMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

24 üniversiteye inovasyon ve bilişim teknolojisine yönelik bölümler kurulmasını ve bu bölümlere öğrenci almalarını sağlamak durumunda olduklarını dile getiren Erhan Arıklı, “Ülkemizin kanayan yarası; yangınlar açısından da bilişimin önemine vurgu yapan Arıklı, yangınlarla başa çıkabilmemiz için erken uyarı sisteminin hayata geçirilmesi çok önemli” diyerek sözlerini noktaladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.