İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Töre: Anavatandan gelen açıklamalar yüreğimize su serpiyor

Meclis Başkanı Zorlu Töre, Roma Temsilciliğine atanan Mustafa Kemal Beyazbayram’ı kabul etti ve "Anavatandan gelen açıklamalar yüreğimize su serpiyor" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 24/07/24 16:15
okuma süresi: 2 dak.
Töre: Anavatandan gelen açıklamalar yüreğimize su serpiyor
A- A A+

Cumhurbaşkanı Vekili, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Roma Temsilciliğine atanan Mustafa Kemal Beyazbayram’ı kabul etti.

Cumhuriyet Meclisi'nden verilen bilgiye göre, Töre, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkü’nün de karnı tok” açıklamasını değerlendirdi. “Anavatandan gelen açıklamaların yüreklerine su serptiğini” belirten Töre, “KKTC’nin ve iki devletliliğin esas olduğunun” Erdoğan tarafından bir kez daha teyit edildiğini söyledi. Töre, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğünden vazgeçmelerinin mümkün olmadığını vurguladı.

İtalya ile Türkiye arasında son dönemlerde yaşanan iyi ilişkilere de değinen Töre, günün birinde temsilciliğin önce konsolosluk sonrasında da büyükelçilik olabileceğini kaydetti.

Töre, konuşmasının sonunda Roma Temsilciliğine atanan Mustafa Kemal Beyazbayram’a çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyarette Töre tarafından çeşitli hediyeler de takdim edildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.