Burak Maviş: Öğrenciler ne zaman gerçek yeni okul binalarına kavuşacak?
KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, İlköğretim Dairesi’ne bağlı 15 okulun kullanım dışı olduğunu ifade ederek, "Öğrenciler ne zaman gerçek yeni okul binalarına kavuşacak?" sorusunu sordu.
KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, okulların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesi ve güvenli bir ortam sağlanması amacıyla yürütülen çalışmaların yaz aylarında da takipçisi olacaklarını açıkladı. Maviş, güçlendirme ve yeni okul yapımı çalışmalarının kamuoyunda daha fazla yer bulması gerektiğini belirtti.
Şu ana kadar, Komite tarafından 58 okulun incelendiği ve 25 okulun ihalesinin sonuçlandığı, 22 okulun ise ihale aşamasında olduğu belirtildi. Ayrıca, 5 okulda yapılan kontroller sonucunda güçlendirmeye ihtiyaç duyulmadığı saptandı.
Maviş, İlköğretim Dairesi’ne bağlı 15 okulun kullanım dışı olduğunu ve kullanılmayan Canbulat İlkokulu ile Erdal Abit İlkokulu ile birlikte toplamda 17 okulun mevcut olduğunu vurguladı.
Maviş, aşağıdaki noktalar üzerinde durdu:
- Kullanım dışı olan okullar ve binalar için konteyner geçiş süresi dolmadı mı?
- Öğrenciler ne zaman gerçek yeni okul binalarına kavuşacak?
- Neden gerçek okul binaları yapmak yerine konteyner ihaleleri devam ediyor?
- Üç yıl önce Gönyeli Yenikent’te yapılan yeni okula eklenen 8 konteyner sınıf ve konteyner tuvaletler hükümetin ve Eğitim Bakanlığı’nın yeni vizyonu mu?
Okulların açılmasına 1 ay kala, yapımına başlanmış olanların bile bitmesinin zor görünürken, diğer 66 kamu okulunun onarım, tadilat ve güçlendirme projelerinin hala vizelenmediğini ve keşif bedellerinin tamamlanmadığını belirten Maviş, 66 okulun raporlarının ne zaman tamamlanacağını ve güçlendirme çalışmalarının ne zaman başlayacağını sordu.
Deprem fonunda şu ana kadar harcanması için blokesi yapılan miktarın 315.329.390,18 TL + KDV olduğunu, blokesi yapılmasına rağmen kontrolörler ve müteahhitlerin tamamının ödenmediğini ifade eden Maviş, diğer okulların tamiratı için elde kalan toplam 674 milyon TL’nin nakit akışının durumunu sorguladı. Ayrıca, eğer deprem fonunda nakit akışı yoksa ve halktan toplanan vergiler kâğıt üstünde duruyorsa, okulların tamiratı için ayrılan nakit paranın nereye kullanıldığını da merak etti.
Maviş, okulların tamiratı için ayrılan nakit paranın kurultay istihdamına harcandığını ve kamu maliyesine borçlanma, vergi ve kaçak affı yapılan bu süreçte okulların nasıl güçlendirileceğini sorguladı.
Maviş, bu durumun rüşvet, sahtecilik ve yolsuzluk gibi siyasi ve ahlaki çöküşleri beraberinde getirebileceğine dikkat çekti.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.