SAĞLIK
okuma süresi: 8 dak.

4. evre kanser hastalarına uygulanan tedavi yöntemleri nelerdir?

4. evre kanser hastalarına uygulanan tedavi yöntemleri nelerdir?

İstanbul'da en iyi bitkisel tedavi merkezi adaylarından Natural Fitoterapi’nin danışman hekimi olarak görev yapan Dr. Burak Bulut, 4. evre kanser hastalarına uygulanan tedavi yöntemleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 06/12/23 10:30
okuma süresi: 8 dak.
4. evre kanser hastalarına uygulanan tedavi yöntemleri nelerdir?

Türkiye ve özellikle İstanbul'da en iyi bitkisel tedavi merkezi adaylarından Natural Fitoterapi’nin danışman hekimi olarak görev yapan Dr. Burak Bulut ile sohbetimizde kanser hakkında yukarıdaki soruları sorduk bizlere açıklayıcı bilgiler verdi. Bunun için kendisine teşekkür ediyoruz.

Tıp hekimi olan Burak Bulut konuşmasına şöyle başladı;

"4. evre kanser hastalarına uygulanan tedavi yöntemleri genellikle hastanın türüne, tümörün yayılma düzeyine ve genel sağlık durumuna bağlı olarak değişir. Ancak, bazı yaygın tedavi seçenekleri şunlardır:

1-Kemoterapi: Hedeflenen ilaçların kullanılmasıyla kanser hücrelerinin yok edilmesi veya büyümesinin önlenmesi amacıyla uygulanır. Kemoterapi, sistemik bir tedavi yöntemi olarak vücutta yayılmış kanser hücrelerini hedefleyebilir. Fakat bunu yaparken vücudun kendi bağışıklık sistemini de yerle bir edebilir. Kemoterapinin yan etkileri iyice araştırma yaptıktan sonra denemenizi tavsiye ederim.

2-Radyoterapi: Yüksek enerjili ışınların kullanılmasıyla kanser hücrelerinin yok edilmesi veya kontrol altına alınması amaçlanır. Radyoterapi, bazı durumlarda tümörü küçültebilir veya semptomların hafifletilmesine yardımcı olması beklenir. Ağrı sancı konuları artık dayanılmaz hale geldiğinde birçok hastanın denediğini fakat yine de tamamen istenen sonucu alamadığını defaatle tecrübe ettik. Yine de tedavi çeşitleri arasındadır.

3-Cerrahi: Kanserli tümörün tamamen çıkarılması veya mümkünse kontrol altına alınması amacıyla yapılan cerrahi operasyonlar. Bu tedavi seçeneği, tümörün yayılma durumuna, hastanın genel sağlık durumuna ve tümörün yerine bağlı olarak değerlendirilir. Ameliyat genel olarak ilk başlangıç evresinde iken uygulanır. Metastaz varsa ameliyat için artık çok geç kalınmış demektir. Ameliyatı şahsım olarak tavsiye etmiyorum. Zira kansere neşter vurunca daha da fazla azar ve yayılır der eskiler. Ameliyat olsanız dahi vücut bu kanseri ürettiği sürece yine ve yine tekrar tekrar üretilecektir. Kanser kök hücreleri yok etmeden ameliyat size zaman kazandırır fakat tamamen bir çözüm sunmaz.

4-Hedefe yönelik tedaviler: Tümörde bulunan belirli genetik değişiklikleri hedef alan ilaçlar kullanarak kanser hücrelerini hedefleyen tedaviler. Örneğin, hedefli tedaviler, kanser hücreleri üzerinde büyümeyi engelleyen veya öldüren spesifik proteinleri hedef alabilir. Farklı bir tedavi yöntemi diyebilirim lakin hedef keşke bu kadar basit olsa da bitirebilse kanseri. Denenebilir.

5-İmmünoterapi: Bağışıklık sisteminin kanser hücrelerini tanıması ve yok etmesini teşvik eden ilaçların kullanıldığı bir tedavi seçeneği. Bu tedavi şekli, bağışıklık sisteminin kanser hücrelerini tanımakta zorlandığı durumlarda etkili olabilir. Şahsen bunu doğal ve natural bir beslenme iyi yapmayı denemeniz kanseri yenme konusunda muazzam sonuçlar almanıza yardımcı olabilir ve şahsen bir uzman kontrolünde tavsiye ederim.

6-Fitoterapi tedavisi: İnsan vücudunun besinlerden temin edemediği vitamin, mineral, protein ve probiyotikleri ağız yoluyla hastaya verip, doğal bir beslenme ile bağışıklık sistemini güçlendirip, dengeye sokması hedeflenmektedir. Biz bu yöntemi kullanıyor ve tavsiye ediyoruz.

Hangi metot olursa olsun kanseri yemek için ne gerekiyorsa yapılmasını savunmaktayım. Bir tanesini illa seçmeniz gerekmez aynı anda birkaç tanesini de deneyebilirsiniz.

KANSER HASTALARININ EN ÇOK YAPILDIĞI HATALAR NELERDİR?

Kanser hastalarının en çok yaptığı hatalar ise şunlardır:

1-Geç başvuru: Tedaviye geç başvurmak, kanserin ilerlemesine ve tedavi seçeneklerinin kısıtlanmasına neden olabilir. Erken teşhis ve tedavi, genellikle daha iyi sonuçlar elde etmek için önemlidir.

2-Alternatif tedavilere güvenme: Bazı kanser hastaları alternatif tedavi yöntemlerine güvenebilir, ancak bu tedaviler genellikle etkili tedavi seçeneklerinden daha düşük bir etkinliğe sahiptir. Kanser tedavisinde uzman bir doktora yada işinin ehli uzman bir Fitoterapiste danışmadan alternatif tedavilere bel bağlamak riskli olabilir. Kulaktan dolma bilgilerle tedavi olmaya çalışmak kesinlikle sakıncalıdır.

3-Tedaviyi reddetme veya erteleme: Korku, kaygı veya yan etkilerden dolayı bazı kanser hastaları tedaviyi reddedebilir veya erteleyebilir. Ancak, tedavi düzenli olarak takip edilmeli ve mümkün olan en kısa sürede başlanmalıdır. Hatta bazen hasta yakınları hasta üzülmesin diye kanseri gizleyebilmekteler.

4-Beslenme ihmal etme: Kanser tedavisinde beslenme önemli bir rol oynar. Sağlıklı bir beslenme düzeni, bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve vücudu tedavi sürecine hazırlayabilir. Kanser hastalarının beslenmelerine dikkat etmeleri önemlidir.

EVRE KANSER HASTALARINA İYİ GELEN TAVSİYELER NELERDİR?

4. evre kanser dahil hangi evrede olursa olsun kanserli hastalara bir hekim olarak şu tavsiyelerde bulunuyorum:

1-Sağlıklı bir beslenme düzeni izleyin: Düşük yağ içeren dengeli bir beslenme planı izlemek önemlidir. Taze meyve ve sebzeler, tam tahıllar, sağlıklı yağlar ve yeterli protein içeren bir diyet, vücudun güçlenmesine ve tedaviye yardımcı olabilir.

2-Fiziksel aktivite: Mümkün olduğunca aktif kalmak, enerji seviyelerini artırabilir ve genel sağlığı destekleyebilir. Ancak, aktivitelerinizi doktorunuzla görüşerek uygun bir şekilde planlamak önemlidir.

3-Destek alın: Kanserle mücadele etmek zorlu olabilir. Destek gruplarına katılarak veya terapi alarak duygusal ve sosyal destek elde etmek önemlidir. Aile ve arkadaşlarınızdan destek istemek de yardımcı olabilir.

GENEL OLARAK HANGİ BİTKİLER KANSERE İYİ GELİR?

Hangi bitkiler kansere iyi gelir konusunda, bazı bitkilerin kanserle mücadelede potansiyel faydaları olabileceği belirtilmektedir. Bunlara örnek olarak, yeşil çay, zerdeçal, reishi mantarı, sarımsak, aloe vera, kara buğday, brokoli, havuç, yeşil yapraklı sebzeler ve bazı antioksidanlar içeren meyveler verilebilir. Ancak, tek başına bitkisel tedavilerin kanseri iyileştirebileceği düşüncesi bazen hastanın ya da yakınlarının kontrolünde yapılan bir hata olabilmektedir. Zira bitkisel destekler kendi hekiminizin tedavisinin yanında iyi bir Fitoterapi eğitimi almış doktor kontrolünde yapılması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, bitkisel tedaviler yalnızca kapsamlı tıbbi tedaviyle birlikte kullanılmalıdır ve doktor gözetiminde yapılmalıdır. Maalesef "ben zerdeçal, sarımsak kullanımı yapıyorum kanseri kendi başıma yenerim ne doktor nede fitoterapiste gerek duymuyorum" diye yanlış fikirlere kapılmayın.

Kanser düzgün bir şekilde takip ve beslenme yapılarak tedavi edilebilir bir hastalıktır. Asla umutsuzluğa kapılmamaları gerektiğini vurguluyorum.

Doktor Burak Bulut, konuşmasına “Allah'tan herkese acil şifalar diliyorum” diyerek son verdi.

Kuzey Kıbrıs ve Avrupa ülkelerine de bitkisel tedavi uygulayan Dr. Burak Bulut ve yardımcısı Resul Kesek, Kıbrıs danışanlarını yüz yüze görüşme yaparak Fitoterapi desteğine başlatmaktadır. Kıbrıs vatandaşlarını kendi evinde ya da iş yerinde ziyaret ederek gerekli bitkisel tavsiyelerde bulunmaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.