BIOENERGY

Nihal Derya ÖZBAYOĞLU
nihoz@hotmail.com
Nihal Derya ÖZBAYOĞLU

"Para bana neden gelmiyor" diyorsan!

Yayın Tarihi: 01/05/25 15:07
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Para senin için nedir?. Ne anlam ifade ediyor. Parayı seviyor musun yoksa sevmiyor musun? Hayatımızda ki para blokajlarının bir çok sebepleri bulunmaktadır. Hem bilinçli hem de bilinçaltı düzeyinde bir çok nedene dayanabilir. Bunların birden fazla nedenleri var. Tek tek bunları inceleyelim.

İlk başta gelen nedenlerden biri ; Çocukluk zamanında aileden duyduğun ve bilinçaltına yerleşmiş kalıplar. Mesela, paramız yok, para kolay kazanılmıyor, ayağını yorganına göre uzat, zenginlik başa bela, çok zengin olursan herkes senden para ister gibi kalıplar kişide negatif bir algı gelişmiş olabilir. Ailede sürekli bu konu ile ilgili stres veya yetersizlik duygusu var ise çocukta ister istemez bilinçaltı para konusunda negatif bilgiler oluşturur.

Diğer bir neden ise; Parayı kendine laik görmeme. Ben kimim ki zengin olayım? Ben bu parayı hak ediyor muyum? gibi farkında olmadığın inançlar ve düşünce kalıpları bolluk ve bereket akışına engel olabilir. Bununla ilgili  "para para para varlığı bir dert yokluğu yara" direk bilinçaltını etkileyen şarkılar, kalıplar, deyimler ister istemez negatif etkiler yaratır.

Bir başka neden ise  korkulardır. Geçmişteki kayıplar, finansal hatalar, borçlar yada para ile ilgili travmalar. Başarısızlık korkusu yada çok başarılı olup sorumlulukların artması veya kıskanılma, eleştirilme korkusu gibi bir çok korkular oluşturabilir.

Parayı nasıl yöneteceğini veya biriktireceğini bilmiyorsa para geldiği gibi gidebilir. Kişide kıtlık bilinci var ise de parayı harcamaz biteceği korkusuyla devamlı biriktirir. Bazı toplumsal inançlar ve kolektif bilinçten nesiller boyu aktarılan zengin olmak için çok çalışmak yada birilerini ezmek gerekir gibi inançlar da bilinçaltını etkileyebilir. Para kirli, para insanı bozar gibi ifadelerden uzak durmak gerekir. Parayı kötü bir şey değil, bir araç gibi gör. Hayatını kolaylaştıran, sana seçenekler sunan bir araç.

Para , aslında iyi ya da kötü değildir. Nötr bir enerjidir. Onu kullanan kişinin niyeti, bilinç düzeyi ve inanç sistemi , paranın enerjisini yönlendirir.

Parayı sevdikçe çoğalır. Boşuna zengin, zengini çeker dememişler. Ne kadar paran olursa olsun, gelen her miktara "Teşekkür et" yada "Şükret" çok güçlü bir enerjidir. Her para alışverişi bir enerji alışverişidir. Verdikçe ve aldıkça minnetle yaklaşmak, bolluğu artırır. Hayattaki problemleri sadece "para yokluğuna" bağlamak, parayı yük haline getirir. Para ile aranda pozitif bir bağ kurmalısın. Sürekli "yok"luk odaklı düşünmek yerine "Para bana kolaylıkla gelir", Ben parayı mıknatıs gibi hayatıma çekerim gibi olumlamalar pozitif yansımalara neden olur. 

Paranın enerjisi durağan değil, akış halindedir. Parayı fazlaca tutmak, sıkmaya çalışmak (cimrilik, korku vs.) onun akışını keser. Vermeyi ve almayı dengelediğinde para daha kolay akar. Bu yüzden cömertlik, paylaşmak, şükran gibi duygular bolluk getirir.

Para frekansla uyumlanır. Senin duyguların, düşüncelerin, inançların birer enerji frekansıdır. Para da bu frekansa tepki verir. Eğer sen "yetersizlik", "korku", ve "yokluk" frekansındaysan, para seninle aynı alanda buluşmaz. Ama "bolluk ve bereket" , "şükran" gibi frekanslardaysan, para sana kolaylıkla gelir.

Para duygularla bağlantılıdır. Paraya karşı hangi duyguyu taşıyorsan, onu hayatına yansıtırsın. Suçluluk, korku, öfke gibi negatif duygular blokaja neden olurken, güven, sevgi, takdir, şükür ise akış yaratır.

Para bilinçle bağlantılıdır. Daha yüksek bir farkındalıkla ( örneğin başkalarına yardım etmek, fayda sağlamak) kullanılan para daha fazla artar. Çünkü bu tür kullanım, "verimli" enerji oluşturur. Para da bu enerjiye yönelir.

Para frekansını yükseltmek , senin enerji düzeyini bolluk, güven, şükran ve değer hislerini dengelemek gerekir. Bu süreç içsel bir dönüşüm gerektirir. Her gün yaşamın sana verdikleri ( sağlık, huzur, aile , mutluluk vs.) için şükret. Pozitif olumlamaları günde 2 kez tekrar et. Para ile pozitif bağ kur. Vermeyi, yardım etmeyi alışkanlık haline getir. Yokluk dilini bırak. Zihnini zenginlikle besle. İşte o zaman inanç kalıpların, enerjin ve frekansın dönüşür.

 


Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Kıbrıs Postası’nın editöryal politikasını yansıtmayabilir.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Nihal Derya ÖZBAYOĞLU yazıları