Özlem Gürkut: Toplu yaşam alanlarında, otomatik eksternal defibrilatörleri bulundurulmalı

Tıp-İş Başkanı Dr. Özlem Gürkut, ünlü sanatçı Volkan Konak’ın sahnede hayatını kaybetmesinin ardından acil sağlık müdahale altyapısının önemine dikkat çekerek, toplu yaşam alanlarında otomatik eksternal defibrilatörlerin (OED) bulundurulmasının hayat kurtarıcı olabileceğini vurguladı.

Ünlü sanatçı Volkan Konak, ülkemizde verdiği konser sırasında sahnede yaşamını yitirdi. Sanat dünyasını ve sevenlerini yasa boğan bu olay, acil sağlık müdahale sistemlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi.
Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası (Tıp-İş) Başkanı Dr. Özlem Gürkut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, toplu yaşam alanlarında sağlık altyapısının güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Gürkut, acil müdahalede kritik rol oynayan otomatik eksternal defibrilatör (OED) cihazlarının; okullar, alışveriş merkezleri, ofis binaları, havalimanları, sinema ve tiyatro salonları, konser ve konferans salonları gibi alanlarda bulundurulmasının önemini vurguladı.
Dr. Gürkut, sadece tıbbi eğitimi olan kişilerin değil, ilk yardım eğitimi almış herkesin kullanabileceği şekilde tasarlanan bu cihazların, ani kardiyak duruma müdahaleyi hızlandırarak hayat kurtarıcı etki sağlayabileceğini belirtti.
Sanatçı Volkan Konak’ın ölümüyle büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Gürkut, "Bu olay bana ‘Ne yapabilirdik?’ sorusunu sordurdu. Gelişmiş acil sağlık müdahalesi için toplu yaşam alanlarında hazırlıklı altyapı bulundurmak önemlidir" diyerek, yetkilileri bu konuda adım atmaya çağırdı.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.