Başbakan Üstel: 2026, KKTC için tüm işlemlerin dijitalleşeceği bir dönüm noktası olacak

Başbakan Ünal Üstel, Girne’de muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda e-Devlet projesiyle ilgili detayları paylaştı. Üstel, 2026’da tüm işlemlerin dijitalleşeceğini ve vatandaşların bürokrasiye takılmadan 10-15 dakikada işlem yapabileceğini söyledi.

Başbakan Ünal Üstel, Girne bölgesi muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen istişare toplantısında, hükümetin bugüne kadar attığı somut adımları anlatarak, 2026 vizyonunu paylaştı.
“2026 yılı, KKTC’de devlet yönetiminin dijitalleştiği, vatandaş odaklı hizmetin standart haline geldiği bir milat olacak” diyen Üstel, E-devlet tam kapasite ile devreye girdiğinde, vatandaşların işlemlerini 10-15 dakikada, bürokrasiye takılmadan tamamlayacağını belirtti.
Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, muhtarların taleplerini dinleyen Üstel, “Halkla kurduğumuz güçlü bağ, icraatlarımızın pusulasıdır” dedi.
"HALKIMIZA HİZMET SİYASETİMİZİN MERKEZİNDE"
“Bizim siyasetimizin temeli halka hizmettir” diyen Başbakan Üstel, KKTC’yi kalkındırmak, genç nesillere daha çağdaş ve güvenli bir yaşam sunmak adına kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı.
“Her adımımızda halkımızın refahını merkeze alıyoruz” diyen Üstel, hükümet politikalarının insana dokunan, çözüm odaklı bir anlayışla yürütüldüğünün altını çizdi.
"MUHTARLARIMIZ BU DEVLETİN OMURGASIDIR"
“Muhtarlarımız yalnız değildir” diyen Üstel, geçmiş dönemlerde özlük haklarında önemli iyileştirmeler yapıldığını hatırlattı. Hükümetleri döneminde Anavatan Türkiye’nin desteğiyle 110 muhtara prefabrik ofis kazandırıldığını, diğer muhtar ofislerinin de en kısa sürede tamamlanacağını dile getiren Üstel, “Biz söz veririz, unutmadan yerine getiririz. Çünkü verdiğimiz her söz, halkımıza olan borcumuzdur” dedi.
"E-DEVLETLE YENİ DÖNEM"
Başbakan Üstel, bürokrasiyi hızlandıracak ve vatandaşın devletle olan ilişkisini kolaylaştıracak e-Devlet Projesi’nde son aşamaya gelindiğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:
“Çağ dijital çağdır ve KKTC bu dönüşümün dışında kalamaz. E-Devlet ile tüm veriler tek merkezde toplanacak, işlemler hızlanacak, vatandaşımız devlete kolayca ulaşacak. Muhtarlarımızın iş yükü azalacak, sistem etkin, güvenli ve şeffaf hale gelecek”
Üstel, 2026 yılı itibarıyla tüm işlemlerin entegre biçimde e-Devlet kapısı üzerinden sağlanacağını belirtti.
MAKS Projesi’nin tamamlanmasıyla birlikte, sokak ve mahalle bazında tüm verilerin dijital ortamda muhtarların elinde olacağını söyleyen Üstel, “Bu sistem sadece kolaylık sağlamayacak, aynı zamanda devletimizin güvenliği ve düzeni için de stratejik bir kazanım olacaktır” ifadelerini kullandı.
"2026 YILI DEVLET YÖNETİMİNDE MİLAT OLACAK"
Başbakan Üstel, “2026 yılı, KKTC’de devlet yönetiminin dijitalleştiği, vatandaş odaklı hizmetin standart haline geldiği bir milat olacak” dedi.
E-Devlet tam kapasite ile devreye girdiğinde, vatandaşların işlemlerini 10-15 dakikada, bürokrasiye takılmadan tamamlayacağını söyleyen Üstel, “Halkımızın yıllardır süregelen klasik bürokrasi çilesi sona erecek. Bu dönüşüm, daha kaliteli hizmetin, daha güçlü bir devlet yapısının teminatıdır. Biz bu ülkeye sadece hizmet etmiyoruz; bu ülkeye değer katıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.