Hakan Dinçyürek: Sağlıkta otomasyonun hayata geçmesi için çalışıyoruz

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, sağlıkta otomasyonun devreye girmesinin mecburi olduğunu söyleyerek, “Bunun hayata geçmesi için çalışıyoruz, bu konuda tavizimiz yoktur” dedi.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, Meclis kürsüsünde sağlıkla ilgili yaşanan sıkıntılara ilişkin yapılan konuşmaları yanıtladı.
“İlaç kuralları yavaş işliyor” argümanının birkaç ay öncesi için geçerli olduğunu belirten Dinçyürek, otomasyona geçilmesiyle İlaç Kurullarının bir günde tamamlandığını dile getirdi.
“Acil olan tüm yurt içi ve yurt dışı sevklerinin çözümü anlıktır” diyen Dinçyürek, İlaç Eczacılık Yasası’nın komitede olduğunu ifade etti.
Randevu sistemi ve hastaların hayatını kolaylaştırmakla ilgili çalışmalara değinen Sağlık Bakanı, temel hedefin hangi hekimin hangi hastanede hangi günler hasta gördüğünü sisteme dahil etmek ve bunu hastaların akıllı telefonlarından bile görebilmesini sağlamak olduğunu dile getirdi.
Dinçyürek, sistemde hekimlere 6 aya kadar ilaç yazma hakkı tanındığını ancak hastanın tedavi güvenliğinin de göz önünde bulundurulduğunu ifade etti.
Yerli ilaç firmasının tek olduğunu, durdurulmuş üretimin nasıl yeniden başlayacağıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirten Hakan Dinçyürek, bu konuda da milletvekillerine bilgi verdi.
Hemşirelerle ilgili Nakil Tüzüğü'nün kaldırılmadığını, tüzükte değişikliğe gidildiğini belirten Dinçyürek, tüzüğe uygun kararlar üretildiğini de söyledi.
Hemşirelerle ilgili söylenenlere de işaret eden Sağlık Bakanı Dinçyürek, “Hiçbir dönemde iddia edildiği gibi herhangi bir kişi veya meslek grubu aleyhine suçlamalar yapmadık. Doğruların konuşulacağı her zeminde biz varız” dedi.
Hemşire istihdamı için yoğun çaba sarf ettiğini belirten, eylüldeki sınavın hazirana alındığını kaydeden Sağlık Bakanı, “Hemşire açığımız var. Sağlık bir bütündür. Tüm paydaşların sisteme etkin katılımı bizim için esastır, bunun için çalışıyoruz” dedi.
ROGERS
Yeniden söz alan Jale Refik Rogers, Sağlık Bakanı’nın soruları yanıtlamadığını sadece anlatmak istediklerini anlattığını söyledi.
Kurul sürecinde bürokrasinin azaltılması için ne yapılacağını soran Jale Refik Rogers, “Bürokrasi hastaları mağdur ediyor” açıklamasını yineledi.
DİNÇYÜREK
Yerinden söz alan Sağlık Bakanı, ilaç kurulunda bürokrasinin kısaltıldığını sürenin bir aydan bir güne düşürüldüğünü söyledi.
“Bundan daha çarpıcı bir örnek olabilir mi?” diye soran Dinçyürek, randevu sistemleri devreye girer girmez de bürokrasinin azalacağını kaydetti.
Yapılan tüm reçetelerin e-reçeteye dönüştüğünü kaydeden Sağlık Bakanı, artık hiçbir şartta elde, ıslak imza ile reçetenin kabul edilmediğini de vurguladı.
Kırtasiyenin azaltılması için sağlıkta otomasyonun devreye girmesinin mecburi olduğunu dile getiren Dinçyürek, “Bunun hayata geçmesi için çalışıyoruz, bu konuda tavizimiz yoktur” ifadelerini kullandı.
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.