SAĞLIK
okuma süresi: 8 dak.

DAÜ Eczacılık Fakültesi “DAÜ Uluslararası Eczacılık Bilimleri Kongresi”ni gerçekleştirdi

DAÜ Eczacılık Fakültesi “DAÜ Uluslararası Eczacılık Bilimleri Kongresi”ni gerçekleştirdi

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Eczacılık Bilimleri Kongresi 2025, 20’den fazla ülkeden bilim insanlarını bir araya getirerek yüzün üzerinde sunumla bilimsel iş birliğini güçlendirdi.

Yayın Tarihi: 16/05/25 17:15
okuma süresi: 8 dak.
DAÜ Eczacılık Fakültesi “DAÜ Uluslararası Eczacılık Bilimleri Kongresi”ni gerçekleştirdi
A- A A+

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen EMU International Pharmaceutical Sciences Congress (IPSC 2025), 14 Mayıs 2025 Çarşamba günü, saat 08.30’da, Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda başarıyla gerçekleştirildi. Hem çevrim içi hem de yüz yüze sunumlarla düzenlenen kongre, bilimsel ve mesleki gelişimi desteklemenin yanı sıra, öğrenciler ve akademisyenler için uluslararası düzeyde etkili bir bilimsel paylaşım ortamı sundu.

Kongreye İsviçre, Cezayir, Azerbaycan, Burundi, Kamerun, Kıbrıs, Mısır, İran, Irak, Ürdün, Fas, Namibya, Nijerya, Pakistan, Ruanda, Sudan, Tayland, Tunus, Türkiye, Uganda ve Zimbabve gibi birçok ülkeden bilim insanı ve araştırmacı katıldı. Bu geniş katılım, kongreye uluslararası bir perspektif kazandırırken, katılımcılar farklı ülkelerden gelen güncel bilimsel çalışmaları takip etme fırsatı buldu.

Söz konusu kongreye DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Başkan Vekili Halil İbrahim Orun, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Gazimağusa Başkonsolosu İlyas Çetin, Gazimağusa Belediye Başkanı (GMB) Dr. Süleyman Uluçay, DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman M. Karatepe, Prof. Dr. Salih Katırcıoğlu ve Prof. Dr. Ali Öztüren, DAÜ Genel Sekreteri Derviş Ekşici, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi Müdürü Mine Emiroğlu, Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hakkı Serhat Tulay, DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. H. Ozan Gülcan’ın yanı sıra çok sayıda akademik, yönetsel personel ile öğrenci katıldı.

“ULUSLARARASI DÜZEYDE BİR KONGREYE EV SAHİPLİĞİ YAPMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede, DAÜ Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğrencilerinden oluşan koro Şef Erkan Dağlı yönetiminde bir müzik dinletisi gerçekleştirdi. Ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı ve Kongre Başkanı Prof. Dr. H. Ozan Gülcan, katılımcılara teşekkür ederek sözlerine başladı. Prof. Dr. Gülcan, kongrenin 14 Mayıs Eczacılık Günü kapsamında düzenlendiğine dikkat çekerek, ilk kez uluslararası düzeyde bir kongreye ev sahipliği yapmanın heyecan ve gururunu yaşadıklarını ifade etti. Eczacılığın insanlık tarihi kadar eski bir meslek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Gülcan, DAÜ Eczacılık Fakültesi’nin bugüne kadar 36 farklı ülkeden öğrenciye eğitim sunduğunu ve toplamda 1175 mezun verdiğini belirtti. Prof. Dr. Gülcan, DAÜ Eczacılık Fakültesi'nin sahip olduğu olanaklarla dünya standartlarında eğitim sunduğunu ve bu yıl ABD Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurumu (ACPE) tarafından akredite edilerek uluslararası alanda önemli bir başarıya daha imza attığını ifade etti.

“ÖNEMLİ BİR BİLİMSEL ETKİNLİK”

Ardından söz alan GMB Başkanı Dr. Süleyman Uluçay, kongreye ev sahipliği yapan Doğu Akdeniz Üniversitesi’ni ve Eczacılık Fakültesi’ni tebrik ederek, böylesine önemli bir bilimsel etkinlikte bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dr. Uluçay, Gazimağusa’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin ikinci büyük kenti olduğunu belirterek, şehrin sadece kültürel ve tarihi mirasıyla değil, aynı zamanda üretken yapısıyla da öne çıktığını vurguladı. Konuşmasında barış ve iş birliği mesajlarına da yer veren Dr. Uluçay, Gazimağusa’nın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, katılımcılara verimli ve keyifli bir kongre süreci diledi.

DAÜ’NÜN ULUSLARARASI VİZYONUNU PEKİŞTİRMEKTEDİR”

Konuşma gerçekleştiren DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, DAÜ Uluslararası Eczacılık Bilimleri Kongresi 2025’in açılışını gerçekleştirmenin gurur ve heyecanını yaşadıklarını ifade etti. Ulusal Eczacılık Bayramı’yla aynı güne denk gelen bu anlamlı etkinlikte, eczacılık alanına katkı sunan tüm akademisyenlerin ve sağlık çalışanlarının gününü kutladı. Yirmiden fazla ülkeden bilim insanını bir araya getiren bu çok uluslu ve çok disiplinli kongrenin, sadece bilimsel etkileşimi değil, aynı zamanda DAÜ’nün uluslararası vizyonunu da güçlendirdiğini vurguladı. Kıbrıs’ın doğusunda konumlanan ve 100’ü aşkın ülkeden öğrenciye ev sahipliği yapan DAÜ’nün, İngilizce ve Türkçe eğitim dilleriyle geniş bir yelpazede nitelikli eğitim sunduğunu belirten Prof. Dr. Kılıç, hibrit yapıdaki kongrenin dijitalleşmeye verilen önemin ve eğitimde fırsat eşitliği ilkesine bağlılığın somut bir yansıması olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Kılıç, organizasyona emek veren tüm akademik ve idari kadroya, katkı sunan katılımcı ve konuşmacılara teşekkürlerini iletti.

“AKADEMİK İŞ BİRLİKLERİ AÇISINDAN ÖNEMLİ FIRSAT”

Yurtdışında bulunması nedeniyle kongreye katılamayan VYK Başkanı Dr. Erdal Özcenk, DAÜ Eczacılık Fakültesi tarafından düzenlenen kongre kapsamında bir mesaj yayımladı. Dr. Özcenk, mesajında DAÜ’nün uluslararası düzeyde bilimsel etkinliklere ev sahipliği yapmasının gurur verici olduğunu vurgulayarak, kongrenin hayata geçmesinde emeği geçen tüm akademik ve idari personele teşekkür etti. Bilimin evrensel değerlerine dikkat çeken Dr. Özcenk, farklı ülkelerden katılım gösteren bilim insanlarının, bilgi paylaşımı ve akademik iş birlikleri açısından önemli fırsatlar sunduğunu belirtti. DAÜ’nün sağlık bilimleri alanında sürdürdüğü başarılı akademik çalışmalarla, uluslararası düzeydeki saygınlığını artırmaya devam ettiğini ifade eden Dr. Özcenk, IPSC 2025’in verimli ve başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

YÜZÜN ÜZERİNDE SUNUM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Ozan Gülcan’ın kongre başkanlığında düzenlenen bilimsel etkinlikte, gün boyunca alanında uzman bilim insanları tarafından üç farklı salonda yüzün üzerinde sunum gerçekleştirildi. Farmasötik Kimya, Farmakoloji, Farmakognozi ve Farmasötik Teknoloji gibi temel eczacılık disiplinlerinin yanı sıra, sağlık alanından birçok bilim insanını bir araya getiren etkinlik, önemli bir bilimsel buluşma zemini oluşturdu.

GALA YEMEĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

DAÜ Uluslararası Eczacılık Bilimleri Kongresi 2025 kapsamında, kongreye katkı sunan konuşmacı ve katılımcılara teşekkür plaketleri, 14 Mayıs 2025 Salı günü, The Arkın İskele Otel’de düzenlenen gala yemeğinde takdim edildi. Plaketler, DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Osman M. Karatepe ile Kongre Başkanı ve DAÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayrettin Ozan Gülcan tarafından verildi. Gala gecesi, bilimsel katkıların takdir edilmesinin yanı sıra katılımcılar arasında dostane bağların güçlendiği anlamlı bir buluşma oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.