Serhat Akpınar: Hükümetin hiçbir kurumu kazanma odaklı değil; girişimci hükümet yapısına ihtiyaç var
Serhat Akpınar, hükümetin hiçbir kurumunun kazanma odaklı olmadığını, girişimci hükümet denen vizyona ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Meclis Genel Kurulu'nda bütçe maratonu sürüyor...
Eğitim Bakanlığı bütçesi görüşülüyor.
Hükümetin parçası olan Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Girne Milletvekili Serhat Akpınar, hükümetin hiçbir kurumunun kazanma odaklı olmadığını, girişimci hükümet denen vizyona ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Akpınar, “Kürek çekmek yerine artık direksiyonu kullanan bir duruma gelmeliyiz. Güç yönetimini ele almak ve toplumun tüm kesimine hitap edebilmek… Rekabet edebilir bir yapı olmalı. Görev odaklı organizasyonlara dönüştürmeliyiz… Sonuç odaklı girdilere dönüştürmeliyiz. Girişimci olmalıyız. Harcamak yerine kazanma odaklı olmalıyız. Hükümetin hiçbir kurumu kazanma odaklı değildir. Kooperatifler de böyledir” dedi.
Serhat Akpnar'ın konuşmasının ana başlıkları şöyle:
“Girişimci hükümet yapısına ihtiyaç vardır. Hükümet destekli girişim" veya "kamu girişimi" olarak da adlandırılabilir. Bu girişimler genellikle toplumdaki belirli bir sorunu veya ihtiyacı ele alma, örneğin inovasyonu ve ekonomik büyümeyi teşvik etme veya yetersiz hizmet alan topluluklarda mal ve hizmetlere erişim sağlama amacıyla oluşturulur.
Kürek çekmek yerine artık direksiyonu kullanan bir duruma gelmeliyiz. Güç yönetimini ele almak ve toplumun tüm kesimine hitap edebilmek… Rekabet edebilir bir yapı olmalı. Görev odaklı organizasyonlara dönüştürmeliyiz… Sonuç odaklı girdilere dönüştürmeliyiz. Girişimci olmalıyız. Harcamak yerine kazanma odaklı olmalıyız. Hükümetin hiçbir kurumu kazanma odaklı değildir. Kooperatifler de böyledir...
Üniversiteler sancılı bir süreçten geçmektedir. Yüksek öğretimde vizyon derhal paydaşlarla paylaşılmalı, aksi halde böyle bir strateji olmaksızın kayıplar yaşanmaya devam edecektir.
'YÜKSEK ÖĞRETİM KOMİSYONU MUHAKKAK PLANLANDIĞI GİBİ OLUŞTURULMALIDIR'
Yükseköğretim yasası beraberinde yükseköğretimde birlik yasası da genel kurula gelmeli. Yükseköğretim politikaları konusunda çabalar sürmeli. Eğitim bakanlığı orta öğretim yanında yükseköğretimi de kapsayacak şekilde hayata geçirilmelidir.
Bakanlık bünyesinde özellikle uluslararası-laşma konularında deneyim vizyon konusunda ciddi bir gerilik var.
Başbakandık yüksek öğretim komisyonu muhakkak planlandığı gibi oluşturulmalıdır. Bilgi ihraç eden Araştırma üniversitelerine geçmeliyiz….”
Yorumlar
Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.